Abstrakt

(Oversatt tekst og utdrag fra David Butt sin egen tekst fra en utstilling på Galleri Clara 3.mars 2007):

Disse abstrakte bildene er en måte jeg fremmer "abstrakt kunst" verden over. Maleriene gjenspeiler min utvikling siden jeg begynte på denne serien i år 2000. Vi er nå på vei ut i det ytre rom (dessverre vil jeg ikke lenger være i blant oss når det amerikanske romskipet kommer tilbake fra Mars), og det finnes ikke noe start eller slutt i verdensrommet, ei heller i mange ting på Jorden, som menneskeceller sett gjennom et mikroskop; ting som overgår min eller andre menneskers fatteevne. "Kunst" bør også vise dette fra tid til annen. Akademisk kunst er et godt grunnlag for denne kunsten, slik som det var når Picasso og Braque mer eller mindre introduserte "Abstrakt kunst".
Med dette betyr det at maleriene er uten topp, bunn eller sider, slik at hvilken som helst side av maleriet kan være toppen, bunnen, høyre- eller venstre side. Dette gjenspeiler seg i mine verk i dette galleriet og derfor er signaturen og datoen plassert på baksiden av lerretet.
Jeg har analysert hva jeg gjør til en viss grad, så hvis du kjøper et maleri vil du henge det med en side opp i en måneds tid, i hvert fall til å begynne med, før du snur det med en annen side opp. Forhåpentligvis vil du få mer ut av bildet!